Eddii.nl - Over mij

Over mij

Hoi, Ik ben Eddie 55 jaar en heb autisme, en dat uit zich door een site te hebben en dan weer niet en dan weer wel en dan weer niet. Ook dat ik het dan niet leuk meer vind en dan weer wel en dan toch niet.

Dat kom omdat ik alles te veel overdenk, in de war raakt of het kost mij gewoon te veel tijd en moeite. Maar goed, ik doe mijn best en beter dan je best kun je niet doen.

[foto: Ik en mijn vriendinnetje Ukkie]

Wat wel bijzonder is dat ik heel goed het tarot kan lezen, kan makkelijk de tarot kaarten aan elkaar verbinden waardoor het één verhaal word. We geven ook cursussen hier in, beginners en gevorderden. De beginners cursus is op mij gebaseerd en de gevorderden doet Arjen, waarin hij al zijn kennis en wijsheid over tarot in kwijt kan. 

We hebben allebei een jaar cursus gedaan bij de Academie voor Tarot. Ik alleen het eerste jaar en Arjen ook het tweede jaar, in het tweede jaar leer je werken met andere tarot kaarten, moet je een scriptie schrijven en examen doen. Dat was niets voor mij, was al blij dat ik alle 78 tarot kaarten uit mijn hoofd wist. Hahaha.

Maar ik kan wel zeggen dat ik er erg goed in ben geworden en dat ik het heel leuk vind om mensen hiermee inzichten te geven op gebied van levenssituatie, liefde, werk en andere belangrijke zaken. Tarot is ook een heel goed middel om achter persoonlijke zaken te komen. Vooral merk je dat bij de beginners cursus, de cursist zichzelf "echt" leert kennen. 

Voor een persoonlijke legging gebruik ik altijd het Keltisch kruis, deze legging belicht verschillende aspecten van een persoon. Soms is er ook een vervolg legging nodig om te kijken of er vooruitgang is geboekt.

Even voor de duidelijkheid, ik lees het tarot, maar vertel alleen wat de tarot kaarten laten zien, en probeer het zo goed mogelijk toe te lichten zodat het begrijpelijk word, bij de eventuele vraagstuk. Ik vul niets in, ik verzin ook niets het is zoals het is. Zie ook een leuke site hierover https://www.catharinaweb.nl/tarot/tarotbetekenis.htm

Kijk ook eens op onze site https://www.tarothuis.nl/ en wie gewoon geïnteresseerd is in het tarot en andere soorten kaarten ... http://www.kaartkunde.nl/

Stukje over autisme...
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het wordt niet veroorzaakt door de opvoeding. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee.

Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon, en ook per levensfase. Autisme kent vele gezichten. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen. Anderen doen dit juist heel actief, maar vaak op een manier die vreemd overkomt. Er zijn mensen met autisme en een verstandelijke beperking maar ook mensen met een hoge intelligentie. Sommigen kunnen met de juiste begeleiding een behoorlijk zelfstandig leven leiden, anderen hebben hun leven lang veel hulp nodig. Ruim 1% van de Nederlanders ongeveer 190.000 mensen - heeft een vorm van autisme.

Linken Info: Wat zou je moeten weten over autisme?
Annemiek (65):"Ik kreeg de diagnose autisme pas toen ik 60 was"